3. okt. 12:00 │Sara Smiseth — nominert til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet!

Pianist Sara Aimée Smiseth
(foto:_Anna-Julia Granberg)
Sara Aimée Smiseth pianist og formidler som gir publikum et unikt møte med musikken! Smiseth ble fredag nominert av Polarnatta — til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet. Gratulerer!
Da jeg nylig hadde besøk fra bandet Polarnatta, så spurte jeg gjestene om de ville nominere en kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet. Og det ville de gjerne. Hanne J. Lillevold og Sigrid Ramdal nominerte Sara Aimée Smiseth! Gratulerer til Sara, som du skal få høre litt fra i del 2 med Polarnatta. I tillegg får jeg besøk av henne i studio etter hvert og det gleder jeg meg veldig til! På Spotify spiller hun musikk av komponist Agnes Ida Pettersen på albumet Bagateller – fra 2020. Smiseth jobber også med sitt første soloalbum som kommer neste år, 2022 – og hun har et spennende musikkhistorie-prosjekt.
Sara Aimée Smiseth er en pianist og formidler som gir publikum et unikt møte med musikken. Her kan du lese litt mer om det Sara Smiseth har gjort tidligere og hva som kommer fremover.
Sara Aimée Smiseth er fra Haugerud i Groruddalen i Oslo. Hun fullførte masterstudiet i utøving ved NMH i 2013 med Einar Steen Nøkleberg og Einar Henning Smebye som lærere. Hun har også en bachelorgrad i musikkvitenskap og et årsstudium i tverrfaglige kjønnsstudier fra UiO. Siden endt studietid har hun turnert med konsertkåserier på både større og mindre scener i hele Norge. Hun har dessuten spilt solokonserter i Sverige, USA og Canada.
Konsertkåseriene bemerker seg som en unik kombinasjon av klaverspill på høyt nivå og levende muntlig formidling, som gir publikum et helt spesielt møte med musikken. Sara har opptrådt flere ganger i radio som pianist og kåsør, og ved Operaens tiårsjubileum fremførte hun deler av Grieg-konserten i NRKs livesendte TV-program.

Sara lager også skreddersydde konsertkåserier  for bedrifter og næringsliv, og har hatt oppdrag for bl.a. Det norske Veritas, Nordea og Samferdselsdepartementet samt organisasjoner som Foreningen for Hjertesyke barn og Kirkens Bymisjon.

Til daglig jobber hun frilans, men er samtidig tilknyttet Den norske Opera & Ballett som formidler og pianist. Der har hun oppgaver som repetitør og akkompagnatør, holder introduksjonsforedrag til forestillinger, jobber som omviser, og gjør dessuten spilleoppdrag ved større arrangementer og for Operaens samarbeidspartnere. I 2020 har hun medvirket i flere digitale formidlingsprosjekter.

Sara er også en mye brukt korakkompagnatør og -repetitør, og har spilt med blant annet Det norske Solistkor, Schola Cantorum og Oslo Domkor. I årene 2012-15 var hun fast pianist for Den norske Studentersangforening, og akkompagnerte dem blant annet  turné i Japan i november 2015. Fra 2010 til 2019 var hun fast akkompagnatør og repetitør for Grex Vocalis og med virket på en lang rekke konserter med dem, blant annet deres avslutningskonsert i Operaen der hun var både akkompagnatør og konferansier. Hun er sanger i Kvindelige Studenters Sangforening og har spilt med dem jevnlig siden 2005, og har medvirket på to CD-innspillinger med dem for Lawo Classics. Hun hyres også regelmessig inn av Norges Korforbund til arrangementer som Singing Day, KorCruise og Sommerkorskolen.

Som konferansier har Sara ledet publikum gjennom flere store konserter og arrangementer blant annet på hovedscenen i Operaen og i Universitetets Aula.

I 2022 legger hun ut på ny USA-turné, denne gangen med Agathe Backer Grøndahl på programmet. Hun slipper også sin første soloplate til neste år, og er invitert til å være «ukens pianist» på Troldhaugen i august.

Strøm våre sendinger direkte via vår nettradio her:

Livestream

 

Sara Aimée Smiseth finner du på Spotify, LinkedIn, Youtube og Instagram.

‘Bagateller’ – Sara fremfører komponist Agnes Ida Pettersens musikk

More from Lines Lune Landing

Nominert til Årets Pridelåt – Live Foyn Friis, besøker Line’s Lune Landing!

Liive – en norsk sangerinne som alltid har villet gjøre ting litt...
Read More