3. des.│17:00│Helena Leinebø besøker Lines Lune Landing

Helena Leinebø ble nominert av min forrige gjest, Hanna Venia, til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet og hun tok turen til meg i Lines Lune Landing på radiOrakel — for å snakke om det ferske albumet; 'Phases//Faces'. Det blir to episoder og del 2 får du allerede søndag 5. desember kl. 12:00
(Foto: Sara Angelica Spilling, Pudder Agency)

Helena Leinebø uttrykker sine innerste tanker og lengsler i låtene som nå har blitt til debutalbumet hennes «Phases / Faces». Det har vært en lang prosess over flere år og nå er hun endelig klar for å slippe det ut i verden fredag 1. oktober.

Helena og jeg hadde et par timer med hyggelig samtale og du skal bli kjent med henne og musikken hennes, gjennom to episoder med Lines Lune Landing på radiOrakel FM 99,3. Har du ikke FM.radio, så kan du strømme våre sendinger direkte lengre ned i artikkelen.

Albumet forteller en historie fra første låt til den siste og kan beskrives som en musikalsk dagbok. Tittelen «Phases / Faces» spiller på de ulike ansiktene man bærer i ulike situasjoner i livet, og hvordan ting kan se annerledes ut på utsiden, enn på innsiden.

Debutalbumet mitt og jeg er uatskillelige. På mange måter er dette albumet et tidsvitne på en vanskelig to års-periode i eget liv. Det har vært en sunn, god og vond prosess med å tvinge meg selv til å ta et oppgjør med ting som har skjedd. Selv om det har føltes håpløst i perioder, har jeg nå landet på et såpass godt sted at jeg står støtt selv om livet skulle herje litt med meg

Albumet har et stjernespekket musikerlag med blant annet bidrag fra David Wallumrød på tangenter og Baard Kolstad på trommer. Bak produsentspakene sitter Gabrielle-produsent Syver Storskogen. Vi har allerede fått to smakebiter fra albumet med den vakre og litt dystre låta «Who Am I» og energiboosten «See Me Now».

– Første del av plata skildrer mitt møte med et manipulerende menneske. Det er utrolig hvor blindt og naivt man kan stole på noen man innerst inne er litt usikker på om vil deg vel. I midten av plata skjer det et vendepunkt, både tematisk og musikalsk. Den neste delen handler om å finne seg selv igjen, å tilgi seg selv, og å tillate seg selv å få det bra igjen. Plata avsluttes med låten «Equilibrium», som betyr balanse eller likevekt. Her har jeg landet i meg selv, avslutter Helena.

«Phases / Faces» ble utgitt via Orkestra fredag 1. oktober og er produsert av Syver Storskogen. Lørdag 6. november spilte hun en releasekonsert på Youngs i Oslo.

Helena Leinebø på Youtube >>

Sjekk ut albumet til Helena Leinebø her!

Livestream

 

More from Lines Lune Landing

12. jan.│Verdsmannen Thorbjørnsen på Lines Lune Landing!

Verdsmannen Thorbjørnsen besøkte Lines Lune Landing på radiOrakel i anledning singelslipp! Få...
Read More