16:00 / Gjenhør del 2 med Ingrid Frivold

Ingrid Frivold
Lines Lune Landing og radiOrakel med besøk fra Ingrid Frivold
Gjenhør fra fredagens episode hvor jeg snakker med musiker og trompetist Ingrid Frivold aka frvldz!

Frivold nominerer en kvinnelig, norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet, Linn Nystadnes fra Deathcrush! Musiker og trompetist, Ingrid Frivold aka Frvldz starta på sitt første soloshow 8. mars 2019. Siden den gang har hun fremført en rekke konserter både i Oslo så vel som i andre byer rundt om i Norge og i utlandet. Frivold er musiker/trompetist med en rekke prosjekter: Beglomeg, tidligere medlem av Frank Znort samt egne prosjekter som SinCis, Frvldz. Og gjesteartist/opptredener/samarbeid med artister som Elvira Nikolaisen, Okay Kaya, Sysselmann, Oh Yeah Tiger, Skalla, Beachhead, Hvitmalt Gjerde, Frøkedal og familien, Doktor Akbar og Tøyen Total, Mt Hammed.

Hun også blitt intervjuet i salongen, P2, Tro og Fordom med Suzanne Aabel Radio Norge, garderobeintervju med Dagsavisen, hatkrim med TV2-nyhetene, og har produsert ca. 120 minutter musikk for radiOrakel som ble sendt 3. mars 2021. De siste årene har hun inkludert effekter i forestillingen sin, som i prosjektene Frvldz hvor hun improviserer på trompet og effekter for å lage lydbilder.

Som Frvldz har hun opptrådt på en rekke arenaer i Oslo, som KAFÉ HÆRVERKSALT art & music , Mir LufthavnaMisfornøyelsesbar og Blitz (movement) , så vel som lenger borte i Norge og utlandet. Hun samarbeider også med andre artister, som Sysselmann // Ingrid Frivold ble i tillegg intervjuet i nettavisen Vårt Oslo tilbake i april, les hele intervjuet her >>

LIVESTREAM FM 99,3 HER>>

Du finner Frivold (frvldz) på Bandcamp, Facebook, Tidal

Kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet – Linn Nystadnes! 

Jeg spør Ingrid Frivold om hun vil nominere en kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet og det vil hun gjerne! Få med deg begrunnelsen på radiOrakel FM 99,3 fra 16:00 i dag, onsdag 25. august.

Linn er gitarist, vokalist, låtskriver, produsent, lydtekniker og lydkunstner, med bred erfaring også fra produksjonsdelen av musikkfeltet. Hun tok en Bachelor i lydteknikk (UK), grunnet ønske om å ha muligheter gjennom ferdigheter, full kontroll over egne prosjekter, å tenke lyd på en friere måte enn erfaringer med musikk- og lydbransjen tilsa da, og ha mulighet til å arbeide med og bli inspirert av andre artister. Hun er grunnlegger og hoveddrivkraft for bandprosjektet Deathcrush, et åpent, “null sensur” prosjekt, som utvikler seg etter som vi gjør det, både musikalsk og visuelt.

<<(…) det rommer eurodance, no wave, 90-talls-støyrock à la Amphetamine Reptile Records, britisk ravemusikk, fersk K-pop og dissonant black metal, i en underlig tiltrekkende og frisk salat Oslotrioen er temmelig alene om å mikse sammen>> sier –Audun Vinger, DAGENS NÆRINGSLIV (NO) Anmeldelse album DEATHCRUSH – MEGAZONE
Deathcrush sang for skeiv ungdom – les hele artikkelen her>>
Opp med hånda alle som har hatt for mye alenetid med sitt eget hode i 2020? På tide med en dyprens, ja? Dykk ned en gang for alle, og spreng kaninhullet med Deathcrush – i duoformat. Lenge har Oilskin, Vidar Evensens og Linn Nystadnes’ weirdo støy-sideprosjekt/ et brutalt, Industrielt overfall i en klubb på bad trip, fungert som lab for hovedprosjektet deres Deathcrush, og en kald kveld i desember smelter de to sammen.
Ved hjelp av bl.a. manipulasjon av stemme, gitarer, trommer og div. circuit bending, dronete synther, og garantert gong, vrir Deathcrush om på nytt og gammelt materiale til hypnotisk, merkelig catchy, drivende støymusikk du kan danse inni deg til, kanskje. Dette blir… spesielt, som de sier i Haugesund. Evt. en heftig og eksperimentell ritualistisk kveld, hvor anlegget på Parkteatret skal få vist hva det er godt for.
DEATHCRUSH bookes av Radar Booking (Mayhem, Inferno Festivalen) i Norge, og fra 2020, i Europa av franske Voulez-Vous Danser (Cabaret Voltaire, Bikini Kill, Gang of Four) og 
– spilt festivaler som Øya (NO), Roskilde (DK), Iceland Airwaves (ISL) og The Great Escape (UK), venuer som Sheperds Bush Empire og Club NME på Koko (UK), og delt scener med bl.a. Mayhem, Trentemøller, Dillinger Escape Plan, Battles og White Denim. Samt mottatt lovord fra bl.a. NME (UK), Interview (GER+ US), Drowned in Sound (UK) Le Monde (FR), MTV (EU). Så signerte de på bergenske Apollon Records (De Press, Elektrisk Regn), hvor debutplaten fikk god omtale i bl.a. Dagbladet, Dagens Næringsliv og Klassekampen i Norge.

-Lesson #16 for Beatmaster V/ Fun” ble kåret til Årets Musikkvideo ved Atlanta Film Festival og  valgt ut til festivaler verden over, som feks. SXSW.

Her finner du spillelisten fra hele intervjuet med Ingrid Frivold

Beglomeg på Henie Onstad Kunstsenter

Kristine Hovda er en av favorittene til Ingrid og du får høre låter fra både hun og Deathcrush, med Linn Nystadnes. Hun ble nominert til kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet. Gratulerer! Og takk til Ingrid Frivold for tips til råe musiker-damer!

Her kan du sjekke ut bandet til Linn Nystadnes!

Toppspor fra Kristine Hovda, som Ingrid Frivold anbefaler å sjekke ut

#loveyourradio 
More from Lines Lune Landing

12:00 / 22. aug. / Black Crown Owls besøker Lines Lune Landing

TuNe iN på radiOrakel og Lines Lune Landing kl. 12:00 søndag 22....
Read More