13. aug. 2021 // Susanna covrer The Beatles, Joni Mitchell og Tom Waits på nytt album!

Susanna og David Wallumrød (foto: Anne Valeur)
Susanna og David Wallumrød
Susanna utgir et coveralbum med en unik historie. 'Live' av Susanna & David Wallumrød ble spilt inn i Oslo og Asker i 2019 og 2020, rett før pandemien inntraff
Foto: Anne Valeur 

Susanna som har besøkt Lines Lune Landing tidligere, slipper cover-albumet ‘Live’ sammen med fetter David Wallumrød, fredag 13. august. Det er ikke første gang Susanna utgir utsøkte, minimalistiske tolkninger av popsanger, men «This Flight Tonight», som er albumets fokuslåt, er litt ekstra spesiell:

Joni Mitchell er en av mine absolutte favoritter; som låtskriver, vokalist, artist og kunstner. Det vidunderlige albumet ‘’Blue’ er 50 år i år, og det er en perfekt anledning til å utgi min første Joni-cover

Du kan få med deg fokuslåta «This Flight Tonight» – i Lines Lune Landing, rett før kl. 18:00 fred. 13. aug.

LIVESTREAM FM 99,3 HER>>

Albumet er et frø som ble sådd for over 20 år siden, uten at de visste det, og som utgis 13. august. Gratulerer fra alle oss på radiOrakel!

Vi er søskenbarn, og spilte mye sammen i oppveksten i Kongsberg,” sier Susanna. Som tenåring koret hun i en kort periode for et band David spilte i, et band som også Hanne Hukkelberg og søsteren Eli var med i. Et par år senere begynte Susanna og David å spille som duo, og etter hvert også som band – men dette samarbeidet så aldri dagens lys utenfor øvingslokalet. I 2003 spilte Susanna og David Wallumrød sin eneste duo-konsert på CaféMono i Oslo.

Etter å har vært aktive musikere på hver vår kant i mange år, fikk vi mulighet til å gjøre en konsert sammen i 2017, på en cocktailbar i Oslo.” forteller Susanna. “Det var så gøy at vi bestemte oss for å gjøre flere konserter.” Det gjorde de, og ut av dette kom albumet Live. På Live finner vi de samme coverne Susanna og David spilte sammen for 20 år siden, sammen med noen nye tolkninger. Umiddelbart gjenkjennelige klassikere av Leonard Cohen, Joni Mitchell, Emmylou Harris og Tom Waits spilles på måten Susanna og David kan best – med stemme og tangenter. Rent, enkelt og slående vakkert.

Om David og Susanna

David Wallumrød er en av Norges mest brukte piano/keyboardspillere og har medvirket på over 150 album. Han har vært et fast medlem i bandene til artister som Knut Reiersrud, Odd Nordstoga, Jonas Alaska, Band of Gold og Torun Eriksen. Wallumrød har også sitt eget band som heter Spirit in the Dark.

Den Oslo-baserte vokalisten, pianisten og komponisten Susanna dannet Susanna and the Magical Orchestra-duoen i 2000 for utsøkt, minimalistiske tolkninger av popsanger, både kjente og ukjente. Siden 2007 har låtskrivingen tatt mange retninger, fra Meshes of Voice– prosjektet med Jenny Hval, til det lyriske landskapet til Gunvor Hofmo, til samarbeidet med gruppen Ensemble neoN på The Forester (2013). Go Dig My Grave (2018) ble kalt ‘en fortryllende og hjemsøkende samling coverlåter’ av Uncut. 2019’s Garden of Earthly Delights ble hyllet som ‘spennende’,  strålende og overbevisende’ og ‘heftige saker’ i den internasjonale pressen, og ble nominert til Spellemannprisen i Åpen klasse.

Fjorårets ‘Baudelaire & Piano’ fikk 4 stjerner i The Guardian og Irish Times i tillegg til å være Critic’s Choice i Financial Times. Hun har vunnet Spellemannprisen tre ganger, og superfan Bonnie Prince Billy sin Wolf of the Cosmosutgivelse var i sin helhet en coverinnspilling av 2007-albumet hennes Sonata Mix Dwarf Cosmos. Hun gir ut musikken på sitt eget selskap, SusannaSonata.

Du finner Susanna på Tidal >>, Apple Music, Facebook, Instagram og Spotify.

 

Sjekk ut susannas hjemmeside her >>

Sjekk ut hele det nye albumet her:

More from Lines Lune Landing

Ragnhild Sarsten fra Tsarsten & The Freudian Slippers besøker oss, tune iN kl 14:00 i dag!

Ragnhild Sarsten fra Tsarsten & the Freudian Slippers besøker oss i studio i dag...
Read More