12. november│Hanna Venia besøker Lines Lune Landing!

Hanna Venia
Hanna Venia besøker Lines Lune Landing denne fredagen, 12. november og du får del 1 på radiOrakel FM 99,3! Vi skal snakke om alle låtene fra det ferske albumet 'Speil', og intervjuet vil bli fordelt over to episoder! Jeg digger albumet og i del 2 så skal Hanna nominere en kvinnelig, Norsk artist som fortjener mer oppmerksomhet
Foto: Estera Johnsrud

Med tekstlinja: «Se, her står summen av mine år», trer Hanna Venia fram som en spennende låtskriver og sanger med særpreg. 17.september gir hun ut sitt første album med tittelen «Speil» på Fig Tree Music

Med et pulserende og lekkert lydbilde, snedig lek med ord og stemmeformidling på øverste hylle er dette en sjeldent sterk debut. Med sitt faste band bestående av Martin Gjerde, Andreas Haga og Steinar Mossige, spilte Hanna Venia inn albumet over tre sensommerdager i Musikkloftet studio. Espen Tappel, som har vært både produsent og gjort mix, forteller:

«En ting som gjorde stort inntrykk på meg var Hannas tilstedeværelse i opptakene. Hun vrengte bokstavelig talt sjelen på hvert take, på hver låt. For min del har det vært utrolig gøy å jobbe med så bra musikere. Musikerne i bandet er solide og samtidig åpne for alt mulig av rare ideer. Det har vært en utrolig spennende tid, i postproduksjon og mix, der Hanna og jeg har utforsket våre forskjellige bakgrunner, jeg fra pop og hun fra jazz, en forening jeg føler gjenspeiles i albumet. Det er et vell av følelser i albumet, og den sangen som berører meg mest er «Skrubbsår», som handler om hvor vondt det kan være å følge et barn til barnehagen.»

At albumet heter «Speil» er ingen tilfeldighet. Tematisk handler tekstene om det å være menneske, både i stort og smått. Hanna sier videre:

Jeg lager musikk ut fra det som ofte kalles en «ache» på engelsk. Ideene kommer gjerne når det er noe jeg trenger å bearbeide. Plutselig lar musikken meg sette ord på hva som foregår. Den fungerer som et slags speil på livet. I mine egne sanger finner jeg bekreftelsen jeg trenger for å føle det jeg føler og kjenne at det er greit

Albumet har en dynamisk helhet til tross for at låtene er laget over hele ti år og noen av sporene også er helt a cappella. Kombinasjonen av utrolig dyktige musikere, sammen med Hannas låtskriverstil, gjør at musikken vokser ved hver lytting. At tekstene er på dialekt gjør det hele nærere og oppmuntrer til å la musikken berøre.

Hanna Venia er artistnavnet til sanger og låtskriver Hanna Nydal (f.1992), født og oppvokst i Kristiansand. Hun er utdannet på jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole og medlem av det improviserende i vokalensemblet Oslo 14. Musikken hennes finner man i samme musikalske landskap som No.4, Frida Ånnevik og Marthe Wang, samtidig som hun har en tydelig egenart i sin stemme og låtskriving.

Hanna Venias musikk er en venn å gå tur i skogen med. Den kan rive i brystet når det går oppover, og leker seg som klukkinga til bekkene. Musikken er organisk, frisk og vakker. Den er jazz, pop og kanskje visekunst, til og med. Hanna Venia skaper rom til å kjenne etter. En god ting å gjøre for seg selv iblant, kan være å høre på Hanna Venia.

https://hannavenia.no/

Label: Fig Tree Music

Release: 17.09.2021

Livestream

 

 

Album cover Hanna Venia
Album cover Hanna Venia (Foto: Estera Johnsrud)
Hanna Venia på Spotify

Hanna Venia har laget denne videoen selv, fantastisk!

More from Lines Lune Landing

Trine Rein slipper låt 5 mars! Hva skal man bevise når man er halvveis til 100?

Få med deg låta mot slutten av timen i Lines Lune Landing...
Read More