10:00// 19/4 // Intervju med samisk/kvenske artist Thea!

Thea
I forbindelse samenes nasjonaldag – intervjuet jeg den samisk/kvenske artisten Thea! Vi snakket sammen over telefonen og du får høre låtene og intervjuet mellom 10:00 og 11:00, mandag 19/4. Thea skal flytte til Oslo nå i sommer og da blir det besøk i studio!

Samisk/kvenske Thea Josefine Jennifer er 23 år og oppvokst i Alta. Hun bodde 1 år i Tokyo da hun var 16 år – og der lærte hun å snakke japansk. Thea har også bodd 1 år i Berlin og i dag bor hun i London på 3. året. Hun er artist, sanger, rapper og låtskriver i tillegg til at hun leder bandet ‘KOMET RAIN‘ – som slipper sin debut-låt i løpet av våren! Hun var med i NRK’s dokumentarserie ‘Urbi – Bare Gjør Det’ høsten 2020, som handlet om fire unge artister fra Sápmi som ble fulgt igjennom et helt år.

Sjekk ut hele serien fra NRK her >>>
LIVESTREAM FM 99,3 HER >>

‘Red Riding Hood’

Utover musikken brenner hun for Kendo – en japansk kampsport. Thea har gitt ut to låter. ‘Dandelion’ og ‘Red Riding Hood’. Dandelion handler om hvordan man overvinner motgang i livet. Låta forteller direkte hvor hardfør en løvetann er og hvordan den klarer å skape en vakker gul blomst til tross av vind og vær. Den er jo også det første tegnet på vår – sier Thea. Red Riding Hood handler om Kautokeinoopprøret – sett fra et moderne perspektiv hvor jeg setter meg i rollen som “the bad guy”. Her er også en link til Theas Youtube-kanal: Thea Official – YouTube. Thea ble intervjuet av den kvensk/finske avisa Ruijan Kaiku i februar 2020 – og du kan sjekke ut artikkelen her.

Kvenske Thea skaper sin egen musikksjanger

Jeg fikk også nominert en samisk popartist som fortjener mer oppmerksomhet  – Aili Teigmo! Hun ble nominert til Ung Artist i årets Sami Music Awards.

Så hyggelig at Thea nominerte meg, hun er en fantastisk sangerinne!

Aili
Foto: Kai Chen / Chen Photography


Et annet band som var med på NRK-serien Urbi – er ‘ISÁK ‘! Vokalist Ella Marie Hætta Isaksen ble nominert som samisk artist som fortjener mer oppmerksomhet av artisten Natalie Carrion og du får høre noen smakebiter fra dem mot slutten av timen.

Albumcover 2020 -ISAK 'Roasut'

Fra Youtube-kanalen til Thea

‘The Joke’  – cover av Thea

ISAK

More from Lines Lune Landing

The Skatalites Band besøker Oslo i kveld på Blå!

Blå får besøk av The Skatalites Band i dag og dørene åpner kl 20:00!  Vi...
Read More