10. des.│Wild Man Riddim på Lines Lune Landing

Wild Man Riddim slapp sitt hittil tredje album - Panatlantic - for litt siden og jeg får besøk av Brage Rognlien og Martin Brostigen kl. 17:00 denne fredagen. De. 2 får du neste fredag!

Wild Man Riddim er et ska/jazz-band fra Oslo med medlemmer som er kjent fra den norske ska-scenen. Grunnlagt i 2010 av Brage Rognlien (The Phantoms/Fence) og Martin Brostigen (No Torso/The Phantoms) med et klart mål om å skape eklektisk instrumentalmusikk påvirket av ska/jazz/reggae og afrobeat.

Bandet begynte å spille ska/reggae-standarder på en lokal nattklubb i Oslo kalt The Villa før de fortsatte å spille på festivaler i samarbeid med artister som Bunzy D, Essa Cham og Admiral P. Denne prosessen førte til deres første album “S/T” utgitt på Marsmelons Records i 2015 med Essa Cham og Bunzy D. Dette albumet inneholdt originaler, noen jazzstandarder i ska-format og sanger skrevet på stedet i studio. Bandet spilte live rundt i Norge og skrev mer materiale som resulterte i at albumet “Worldwide Frequency” ble gitt ut på Brixton records i 2017.  Albumet ble spilt inn live og på bånd i løpet av 7 timer og markerte en ytterligere vilje til å lage komposisjoner og fusjoner mellom ska/ jazz/reggae.

To jazzstandarder «Little Sunflower» (Hubbard) og «Epistrophy» (Monk) var inkludert på denne, men de fleste komposisjonene var originaler skrevet av Rognlien/Caspersen/Brostigen. Bandet dro til Spania og Bilbao i 2018 for å spille på Erromo Ska-festivalen fulgt opp av spillejobber i Norge. Bendik Brænne forlot bandet og ble erstattet av Michael Strutt. Lius Baruch ble lagt til på perkusjon. I 2019 begynte bandet å jobbe med sitt tredje album. Denne gangen med kun originale låter og mer variasjon, tempo og sjangere blandet sammen. Bandet gikk inn i studio (Amper Tone) rett før lockdown for å spille inn. På to dager spilte de inn ti låter.

Ti sanger spilt inn live på to dager. Mens de drakk øl og diskuterte på øvingslokalet, kom bandet frem til at dette albumet skulle mikses av Victor Rice. Alle sporene ble deretter sendt til Brasil hvor Rice brukte tid på å mikse og til og med dubbe et av sporene (Tigertown Lockdown). Resultatet ble et album mer strukturert, arrangert, men også improviserende og energisk. Sangene er en slags reisedagbok fra “Bombo Rd Boogie” (Uganda) til “Moskenes Ferga” (En ferge i Lofoten – Nord-Norge) og deretter videre til Cuba (På jetpack til Cuba).

Wild Man Riddim er aktuelle med sitt 3. album – ‘Panatlantic’!

 

Panatlantic finner du på Bandcamp her>>

Wild Man Riddim er ute med 3. album!

 

𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐌𝐚𝐧 𝐑𝐢𝐝𝐝𝐢𝐦 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐚̊𝐫 𝐧𝐚̊ 𝐚𝐯 𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐣𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐥𝐞𝐦𝐦𝐞𝐫

𝘔𝘢𝘳𝘵𝘪𝘯 𝘉𝘳𝘰𝘴𝘵𝘪𝘨𝘦𝘯 – 𝘎𝘶𝘪𝘵𝘢𝘳

𝘉𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘙𝘰𝘨𝘯𝘭𝘪𝘦𝘯- 𝘛𝘳𝘰𝘮𝘣𝘰𝘯𝘦

𝘈𝘵𝘰𝘮 𝘑𝘳. – 𝘋𝘳𝘶𝘮𝘴

𝘔𝘪𝘤𝘩𝘢𝘦𝘭 𝘚𝘵𝘳𝘶𝘵𝘵 – 𝘚𝘢𝘹𝘰𝘱𝘩𝘰𝘯𝘦

𝘔𝘢𝘳𝘵𝘪𝘯 𝘊𝘢𝘴𝘱𝘦𝘳𝘴𝘦𝘯 – 𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯

𝘔𝘰𝘳𝘵𝘦𝘯 𝘔𝘪𝘥𝘳𝘦 – 𝘉𝘢𝘴𝘴

𝘓𝘪𝘶𝘴 𝘉𝘢𝘳𝘶𝘤𝘩 – 𝘗𝘦𝘳𝘤𝘶𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯

Her finner du hele det nye albumet til Wild Man Riddim –  ‘Panatlantic’

Wild Man Riddim Live på Svanen i Oslo

Wild Man Riddim Livesession på Blitz

Livestream

Her finner du mer fra Wild Man Riddim. Bandet har gitt ut 3 fantastiske album hittil! Fine låter til å ha på spilleliste 

More from Lines Lune Landing

26. nov. 17:00 | Elly på Lines Lune Landing (Del 1)

Kl. 17:00 fredag 26. november snakker jeg med Elly! Hun slapp nylig...
Read More