10/9-21│Elly slipper etterlengtet tredje album!

Elly (Foto: Guro Sommer)
Elly måtte dessverre utsette album og intervjuer tidligere i år grunnet sykdom. Nå er hun tilbake med sitt tredje album som du kan sjekke ut fra Spotify lenger ned! Gratulerer med albumslipp!
(Foto: Guro Sommer)

Jeg håper på å få besøk av Elly på Lines Lune Landing etter hvert —  for å snakke om låtene på det nye albumet ‘The Company Of You’ og i mellomtiden kan du sjekke ut hele det nye albumet nederst i artikkelen!

Jeg var klar som et egg for å gi ut ny plate i april ! 8 år siden sist! Så når jeg da fant ut at jeg hadde fått kyssesjuken like før release, blei jeg ganske skuffa. Men jeg følte jeg ikke hadde noe annet valg heller enn å utsette utgivelsen. Jeg fikk meg en kraftig påminner også om at jeg kanskje bør hvile mer og jobbe litt mindre, og det trengte jeg

På sitt tredje studioalbum tar Elly det helt tilbake til røttene. Hun synger om barndomshjemmet, gamle vennskap og ny kjærlighet, men pakker tekstene inn i et ganske annerledes lydbilde enn vi har

hørt fra henne tidligere. «The Company of You» kommer 10. september. Etter åtte år er Elly, eller Ellen Marie Løkslid, tilbake med et nytt album. «The Company of You» viser en ny side av låtskriveren – nemlig hvor god hun er til å skrive nydelige poplåter. Fra å tidligere ha hentet inspirasjon fra blues, country og jazz, bærer det nye albumet preg av en lysere instrumentering og mer leken og selvsikker vokal. — De tidligere platene mine er ganske variert sjangermessig, og det er noe jeg har med meg hele veien og er opptatt av – at man ikke skal være for bundet til en sjanger. Men gjøre det som føles riktig med tanke på kunstnerisk utvikling, være «fri», sier Elly.

Siden forrige albumutgivelse har hun gått gjennom kjærlighetssorg, kjent på uro, og hjemlengsel, men også funnet «den store kjærligheten». Alt dette ledet til en tanke om å kanskje flytte hjem en dag for å finne tilbake til røttene og roen. Låter som «Oh Time», «This Place by The Sea» og «I’m Writing You a Song About Going Home» viser hvor mye Elly de siste årene har fundert på tilhørighet og hvor viktig det har vært for henne å ha et nært forhold til familie og venner.

Albumets tittel, «The Company of You», fanger på mange måter Ellys behov for noen å lene seg på når livet farer litt hardt med henne. Som så mange andre søker hun mot det trygge når hun føler seg bekymret, utrygg eller redd. Spesielt etter annerledesårene 2020/2021 har hun skjønt hvor viktig det er for henne å omgi seg med mennesker hun er glad i, enten det er for trøstende ord og gode råd, eller bare fysisk nærhet.

Fokuslåta, den Joni Mitchell-inspirerte «Don’t Say Those Words Again», beskriver at det er vondt å innse at man må gi opp et kjærlighetsprosjekt man har kjempet for lenge. Når kjærlighetssorgen etter hvert visnet begynte behovet om å en gang flytte hjem igjen å melde seg.

.— Samtidig som jeg jobbet med å komme meg gjennom kjærlighetssorg, kjente jeg på mange spørsmål om hva som virkelig er viktig i livet, hva som gjør til at en har det bra, og føler mer ro med ting. Jeg begynte å tilbringe mer tid hjemme med familien, der jeg er fra, og merka hvor rolig og trygg i meg selv jeg blei av det. Byen var kanskje også for mye og overveldende for meg, at jeg mest sannsynlig er den bygdejenta jeg alltid har vært. Etter ei stund fant jeg også “den store kjærligheten”, og fant veldig ro i å ha noen å lene meg på. Alle disse tankekorsene gjorde det veldig naturlig for meg å kalle plata mi “The Company of You”.

Om Elly

Sanger og låtskriver Ellen Marie Løkslid, aka Elly, utga debutalbumet «Heal My Heart» i 2011, og to år etter kom oppfølgeren «To Somewhere Peaceful». I likhet med debutalbumet høstet også andreplata svært gode kritikker – så mye som seks terningkast 5 i Norge. Det ble bevist at en av Ellys største styrker er formidlingsevnen. 10. september kommer Ellys tredje soloalbum «The Company of You», og hun har delt tre singler – den trøstende «Judy», og den mer nostalgiske «Oh Time» og den oppløftende «This Place by The Sea». Ellys tidligere utgivelser spenner fra pop til singer/songwriter, blues, country og jazz. På hennes kommende album er det popsjangeren som først og fremst står i fokus.

Musikken er produsert av David Aleksander Sjølie og Julie Falkevik Tungevåg. Hun har tidligere også samarbeidet med bl.a Anders Engen, Bjørn Klakegg, Audun Erlien, låtskriver Jeffrey A. Wasserman og Knut Reiersrud. I 2007 fikk hun spille sammen med Jeremy Spencer – tidligere musiker i Fleetwood Mac – hvor en ny gjesteopptreden fulgte året etter på Suwalki Bluesfestival i Polen

Elly med albumslipp, ‘The Company Of You’

More from Lines Lune Landing

«Island er ikke et feminist-Utopia!»

10 unge kvinner viser fjes i det mannlig dominerende rapmiljøet. Ikke bare...
Read More