10/9-21│Cathrin Gram slipper ‘Young Man’

Med «Young Man» markerer Cathrin Gram Verdensdagen for selvmordsforebygging. Låta skrev hun etter hendelse som preget henne hardt, en god kollega tok sitt eget liv...
(Foto: Stian Andersen)

Vokalist og låtskaper Cathrin Gram har besøkt Lines Lune Landing med ny musikk. Den nye låta ‘Young Man’ skrev sangen rett etter en sjokkerende hendelsen, som gikk sterkt inn på henne. «Young Man» handler om dem rundt ham, som ikke så at dette kom til å skje, og som nå står igjen i stillheten og fortvilelsen. Låten skildrer også hvor tøft det må ha vært å leve det livet han levde. Han ble bare 45 år gammel. En kollega av Cathrin som valgte å ende sitt eget liv i 2019.

Cathrin ønsker på denne viktige dagen å bidra med en låt som kan få folk til å føle seg forstått, enten de er etterlatte, eller om de selv bærer på veldig vonde tanker eller følelser.

Selvmordsraten i Norge er 2–3 ganger høyere hos menn enn hos kvinner. I 2020 var det 639 personer som valgte å ta sitt eget liv. Av disse var 467 menn (73 %). Over halvparten av disse igjen var under 50 år. (SSB)

«Young Man» er en melodiøs elektroakustisk pop-ballade, elegant produsert av Nils Martin Larsen (Nils Bech, Marit Larsen). Med sin modne, uanstrengte og varme stemme presenterer Cathrin Gram nok en gang en poetisk musikkperle som både beveger og samtidig nagler deg fast.

Les mer om verdensdagen for forebygging av selvmord her>>

Young Man

Den 24. september gir Cathrin Gram ut sitt debutalbum «Silence and Alarm», men den allerede utgitte musikk kan du finne her:

 

More from Lines Lune Landing

9. oktober slipper Elly låta «Judy»

9. oktober slipper Elly låta «Judy» Hør den på radiOrakel FM 99,3...
Read More