Kultur

RADIORAKEL-SPILLELISTE NOVEMBER #1

todayNovember 1, 2020

Vi bringer deg vår beryktede spilleliste nok en gang. Det blir som vanlig en salig blanding av sjangre, noe norsk og noe internasjonalt. Lista som kan alltids bli hørt på fm 99,3 kl. 11 og 14 på hverdager, og 08 og 11 i helgene. Husk også å følge radiOrakel på Spotify, om du bruker den populære strømmetjenesten. Der legges listene våres ut til å kunne nytes når du måtte ønske.

A-LISTA:

1. Millie Turner – Eye of the Storm (3.28)

Forsideartisten til denne utgaven av vår bimånedlige spilleliste er britiske Millie Turner. Tenåringen har gitt ut en stødig flyt av singler siden 2018, og har også nylig fanget oppmerksomheten til undertegnende med sin friske blanding av elektronika, pop og indie. Melodiene hennes kleber seg til trommehinnen og slipper ikke taket.

2. Das Body – Better Half (3.15)

Norske Das Body fortsetter å imponere meg. Jeg fikk gleden av å se de live på Bylarm rett før pandemien kom, og de er definitivt et band en bør gi oppmerksomhet. Deres nye singel Better Half er en slags lunefull soul-jam? Ikke så godt å si hvor de befinner seg i sjangerlandskapet. Det er også en del av det som gjør de bra.

3. Midnight Sister – Doctor Says (2.38)

Denne duoen leverer gotisk indierock med inspirasjon fra 70-talls kunstrock og eksperimentell musikk. Verdt å sjekke ut for fans av den slags.

4. Adrianne Lenker – Anything (2.38)

Etter å ha gitt to fullengdere med bandet sitt Big Thief i fjor, kommer Lenker til oss med enda mer materiale. Denne gangen er det solo. Hennes egenartede stemme og fengslende låtskriving har definitivt gjort seg fortjent til et sideprosjekt. Anything er en typisk lengtende vise til å akkompagnere din mandagsblues i disse regntunge høstdager.

5. TSHA feat. Gabrielle Aplin – Change (3.09)

Det er ingen som har sagt noe om dansing alene hjemme på soveromsgulvet. Hvis det er på din agenda også, anbefaler jeg denne dance-perlen fra London-baserte produsent TSHA. Synth-hooket på denne låta lar seg ikke beskrive med ord. Det må føles.

6. Ari Lennox & Anthony Ramos – If You Want Me to Stay (3.07)

Lennox er et navn du kjenner om du er en R&B-entusiast. Denne duetten Hamilton-artist Anthony Ramos leverer varene i en tight, velprodusert og sexy pakke.

7. Dorian Electra feat. Village People & Pussy Riot – My Agenda (2.51)

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se dagen da Pussy Riot og Village People var featured på samme låt. Jeg er lykkelig jeg gjorde det. Denne låta er futuristisk og eklektisk i kjent Dorian Electra-stil. Deres musikalske visjon er enestående og definerende for vår generasjon musikkelskere. Det skinner kanskje igjennom at jeg er litt fan, men jeg gir blaffen!

8. Smerz – I Don’t Talk About That Much (2.51)

Smerz er endelig tilbake med mer musikk. Det er like ambisiøst og kunstnerisk som jeg hadde forventet av techno-duoen. De er absolutt noe av det mest lovende som har kommet fra landet vårt de siste årene, og ryktene sier vi snart kan forvente et debutalbum fra de klassisk skolerte damene.

9. Julien Baker – Faith Healer (2.54)

Baker overgår seg selv på denne låta. Produksjonen har en mengde detaljer som løfter lytteopplevelsen for hver gang jeg setter den på. Det er lett og se tilbake på trofaste former i folksjangeren, men hun fortsetter å lage musikk med egenart.

10. Spillage Village, JID & EARTHGANG – Baptize (5.06)

En kan ikke forstå rasisme i USA uten historisk kontekst. Baptize er nok en kraftfull låt som omhandler dette viktige temaet. De religiøse bildene og analogiene er til å få frysninger av!

11. Tropical Fuck Storm – Heaven (5.13)

Dette er et cover av den klassiske Talking Heads-låta. Ja, du leste riktig! Jeg kan forstå skepsisen. Om noen skal kunne mestre en slik cover så er det denne australske kvartetten.

12. BLACKPINK & Selena Gomez – Ice Cream (2.55)

K-pop er i vinden på flere vis en ét. På grunn av dets store popularitet, men også på grunn av betydningen sjangeren har hatt for BLM-bevegelsen. Låta Ice Cream virker ikke som den mest eksperimentelle eller ambisiøse låta. Men en ting er sikkert. Dette er den soniske ekvivalenten til iskrem.

13. Yaeji – When in Summer I Forget About the Winter (3.17)

Yaeji når nye lyriske høyder med en låt som stadfester en sannhet mange kan relatere til. En glemmer livets sorger når det går bra, og vinteren er like mye fravær av sommer som noe annet.

14. Nijiiro & Sarah Bonito – Waaludo (4.59)

Et møte mellom to legender. Tokyobaserte dance-artist Soichi Terada, under tilnavnet Nijiiro, har med seg Sarah Bonito fra Kero Kero Bonito. Resultatet er sukkersøtt, dansbart og fengende.

15. New Order – Be a Rebel (4.48)

Snakker om legender. Det hadde vel ikke vært så mye snakk om noe Dance-sjanger hvis ikke britene i New Order hadde banet veg på 80-tallet. Når det er sagt, så går det gjerne ti år eller så mellom hver gang de slipper en bra låt nå om dagen. Tiden for det er her igjen. Be a Rebel er en sann New Order-banger.

16. Paulin Voss – The End (3.20)

Paulin Voss har den unike distinksjonen av å være både klassisk skolert cellist og popartist. Nydelig melodi, komposisjon og tekst på denne låta

 

B-LISTA:

1. Giddygang – Shine (2.04)

Giddygang er fra Oslo og de lager chill hip hop med tunge beats og digg vokal. Det er classy greier med rikelig med jazz-elementer. En fryd for øret!

2. Lil Mariko feat. Full Tac – Shiny (2.07)

Hvis du lurte på når trenden “vasjazzling” skulle få sin egen låt, så er endelig ventetiden over. Lil Mariko er virkelig en shiny bitch, og hun har skapt noe av det mest sinnsyke jeg har hørt i mitt liv.

3. Holy Motors – Country Church (4.25)

Hvis du lurte på om de også lager country i Estland, så gjør de det! Og de er virkelig gode på det. Holy Motors har en distinkt 90-talls alt-countryvibbe jeg ikke har nok av i livet mitt.

4. Julia Holter – So Humble the Afternoon (5.22)

Romskipet har landet. Jeg forventer bevissthetsekspanderende greier når Holter slipper nytt materiale, og hun skuffet ikke denne gangen heller.

5. Julie Henrikke – En annen vei (3.33)

Vi playlister for lite norskspråklig musikk her på radioen. Julie Henrikke gjør det heldigvis lett for oss. En kombinasjon av finurlige tekster og vokalharmonier er stikkordene her. Dette er hennes første låt, og vi håper på mer!

6. Loma – Eliptical Days (3.59)

Mer art-pop! Loma er et prosjekt bestående av Jonathan Meiburg, Emily Cross og Dan Duszynski. Låta begynte visst med litt loking i Ableton, og endte i noe helt eget.

7. Nao feat. Lianne la Havas – Woman (3.10)

Et mektig soul-samarbeid! Disse to utfyller hverandre på et fantastisk vis.

8. mxmtoon feat. Carly Ray Jepsen – ok on your own (3.28)

mxmtoon har fått med seg idolet Carly Ray Jepsen. Resultatet har en lengtende kvalitet vi forventer fra sistnevnte.

9. Sharon Van Etten – Let Go (4.42)

Det spraker i headsettet når en lytter til den nye Van Etten. Den leverer godsakene i form av hennes egne variant av pappa-rock. Eller skal vi si mamma-rock?

10. Shygirl – Freak (4.42)

Låtnavnet sier mer enn tusen ord. Artistnavnet blir ikke annet enn ironisk.

11. Bumper – You Can Get It (3.02)

Nok et eminent popsamarbeid med blant andre Japanese Breakfast.

12. Smerz – Hva hvis (2.29)

I Don’t Talk About Much’s B-side er også dets rake motsetning. Duoen har funnet frem fela til dette ambient-stykket.

13. Claud – Gold (3.19)

Det er lenge siden har jeg hørt noe fra Claud. Et virkelig kjært gjenhør! Sjekk også ut Wish You Were Gay fra i fjor.

14. Erika de Casier – No Butterflies, No Nothing (3.00)

Danske Erika de Casier er i det nærmest spirituelle hjørnet på denne perla. Seriøse Kate Bush-vibber her.

15. Anamanaguchi feat. Planet1999 – Everyday Everynight (3.41)

Det ble neste for mye av det gode med fantastiske popsamarbeid denne gangen, men jeg måtte bare skvise inn denne også. Alt for kul til å unnlates. Kunne vært soundtracket til 2000-talls videospill.

16. Msaki – Blood, Guns & Revolutions (6.16)

De som sa at protestmusikk var død kan ta seg en bolle. Sør-Afrikanske Msaki sparer ikke på det lyriske kruttet. Dette er virkelig kraftige saker!

Written by: admin

Previous post

Kultur

The Radical Flu /by Rose Hammer/ kl.13:00 thursdays

The Radical Flu takes place in Oslo 1918, or Christiania as the city was called at that time. In 1918 three elements converged in Norway: the end of the war, the Spanish flu, and the convulsions brought by the Soviet revolution in Russia. Women's rights were on the rise, as well. So was Fascism Fascism quickly adopted the metaphor of the sick body and the healthy body; the “foreign” invader […]

todayOctober 31, 2020

0%