Antirasisme og politiovergrep

images

Sub Citys Jannicke Skrinde Heier dekket motdemonstrasjonen til SIANs såkalte minnemarkering for 11. september.

Etterpå ble hun og andre demonstranter stoppet av politiet. Jannicke får på tape at politimenn bryter loven og krever hele personnummeret til demonstrantene, selv om de kun har krav på fødselsdato. Politiet oppgir ingen grunn til at demonstrantene blir stoppet, og når Jannicke nekter napper de bankkortet ut av hendene hennes og bryter loven ved makt.

Alt dette skjer mens de vet at de blir tatt opp på bånd, men de har selvsikkerhet til å gjøre det likevel. Denne typen maktmisbruk har som formål å skremme folk fra å delta i fredelige demonstrasjoner, noe som er totalt uakseptabelt. Lovens lange arm er ikke immun mot hykleri, og vi må alle spørre «hvem skal forsvare oss mot dem som skal forsvare oss?».

greece-protestSub City tar for seg det som rører seg av venstreradikale krefter, og hva som skjer i den kulturelle undergrunnen. Først og fremst i Oslo, men også andre steder. Vi er et underholdende program med en alvorlig undertone. Sub City er partipolitisk uavhengig, men ikke upolitisk. Vi vil fremme de svakes stemme og legger vekt på at det finnes bedre alternativer til det meste og for de fleste. Redaksjonen består av Jannicke Heier, Tiffany Morrell og Adrien Wilkins. Mandag 17.00-1800 og reprise på fredag 14.00-15.00

1 Comment

  • oktober 15, 2011

    Horacio

    Talen som formidles i reportasjen er helt topp og jeg har stor respekt for reporteren. Utrolig modig, engasjert og solidarisk. Også har hun en fantastisk stemme.

Leave a Reply

Legg inn en kommentar